Veelgestelde vragen

Version imprimable Accès aux FAQ

Productbeschrijving

EasyLiner is ontwikkeld met eenvoud in het achterhoofd, vooral bedoeld om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. U ontvangt online een offerte, krijgt ondersteuning wanneer u die nodig heeft en ontvangt binnen enkele minuten een contract op maat.

De prijs is afhankelijk van uw omzet, uw bedrijfsprofiel (incl. handelssector, aantal klanten) en de opties die u selecteert. Door het niveau van dekking te bepalen dat aansluit op uw behoeften, ontvangt u, binnen enkele minuten, online een prijs.

De prijs die u online heeft ontvangen is inclusief de verzekeringspremie, de kredietlimietkosten en de servicekosten (excl. verzekeringstaks en BTW), voor het door u opgegeven profiel.

Of het nu is tijdens het aanvragen van een offerte, of wanneer u uw contract aan het lezen bent, een speciaal ingerichte helpdesk is beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Wanneer uw contract is getekend, zult u via onze helpdesk alle details ontvangen voor het verkrijgen van dekking.  

Ervaring met het in gebreke blijven van bedrijven leert dat zelfs klanten waarvan u denkt ze goed te kennen, in financiële moeilijkheden kunnen geraken waardoor ze hun facturen niet meer betalen. Juist als het onverwacht is, is de impact vaak groot. Daarom adviseren wij, zonder uitzondering, uw gehele klantenportefeuille ter verzekering aan te bieden en zo uw risico's maximaal te beperken. Onze aantrekkelijke premiestelling is ook gebaseerd op spreiding in de verzekerbare omzet.  

Dat is een moeilijke vraag, daar het afhangt van uw specifieke klanten en van uw handelssector. Om te voorkomen dat u een contract afsluit dat u achteraf als teleurstellend ervaart, hebben wij een zogenoemde 'opt-out clausule' opgenomen in de EasyLiner polis. Indien na aanvang van de polis ons dekkingspercentage minder dan 65% bedraagt, bent u tot 30 dagen na ingangsdatum van de polis vrij om deze met terugwerkende kracht te beëindigen.

Zodra u in kennis wordt gesteld van een gebeurtenis of mogelijke situatie die leidt tot een verslechtering van de financiële positie van uw klant, dan dient u dit te melden via Cofanet. Dit moet ook uiterlijk 30 dagen na de vervaldatum van de oudste factuur.

Indien wij meer incasseren dan het bedrag van de schadevergoeding die u heeft ontvangen, dan betalen wij het verschil tot maximaal het totale bedrag van uw facturen.

EasyLiner is een eenvoudige online kredietverzekering die u beschermt tegen onbetaalde facturen in binnen- en buitenland. Dit unieke product is speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven

U kunt op al uw binnen- en buitenlandse klanten dekking aanvragen, tenzij er sprake is van een verbonden onderneming, een particulier en een overheidsdebiteur.

In geval van een geschil, zal de dekking niet worden afgewezen, maar wij zullen deze opschorten tot u en uw klant het eens zijn geworden over het te betalen bedrag.

Wij zullen het dekkingspercentage toepassen op het gedekte verlies.

Voordelen

Op onze website www.coface.be kunt u gratis analyses over landenrisico's en de handelsomgeving van de meeste landen wereldwijd raadplegen.

Wij zullen uw klanten niet meedelen dat u verzekerd bent wanneer wij contact met hen opnemen om onze informatie te actualiseren. En wanneer wij dat wel doen, dan zullen wij altijd vooraf uw toestemming daarvoor vragen. U kunt besluiten om deze informatie zelf wel te delen om het signaal af te geven dat u een actief incassobeleid heeft, of als bewijs voor gezond credit management.

Het toevoegen van een pandhouder op uw polis is kostenloos en kan ook plaatsvinden nadat u uw polis heeft getekend, en dit op uw specifieke vraag, op basis van een door ons aangeleverde pandakte en de bijbehorende gegevens van de bank.